Spoedgevallen

 • Spoedgevallen

  Er kan van alles los gaan of kapot gaan aan je beugel. Probeer altijd eerst zelf je klacht op te lossen. In de weekenden en in vakanties kunt u de instructies op het antwoordapparaat volgen bij ernstige spoed of een niet zelf op te lossen klacht. Er zijn verschillende klachten te onderscheiden:

  Los blokje:
  Heb je een blokje los? Probeer zelf het draadje af te knippen met een nagelschaartje of kniptangetje, zodat je geen last hebt van het blokje en eventueel een prikkend draadje. Je hoeft in de vakantie niet naar de dienstdoende orthodontist te gaan, omdat iedere orthodontist weer een eigen merk brackets gebruikt. Stuur een e-mail naar info@orthodontistzwolle.nl of bel na de vakantie naar de praktijk om een afspraak te maken om het blokje zo snel mogelijk er weer bij te plakken.

  Prikkend draadje:

  Heb je last van een prikkend draadje in je wang? Laat één van je ouders/verzorgers deze achter het laatste blokje zo kort mogelijk afknippen. Dit kan gedaan worden met een nagelschaartje/knippertje of een kniptangetje. Lukt dit niet? Doe er dan een bolletje wax op. Als je geen wax meer hebt, kun je hier ook suikervrije kauwgom op plakken. Stuur een e-mail naar info@orthodontistzwolle.nl of bel na de vakantie naar de praktijk om een afspraak te maken.

  Kapotte activator/plaatje:

  Is je activator of je plaatje kapot? Als het geen pijn doet, kan je deze blijven dragen. Doet het wel pijn, laat de beugel dan uit. Stuur wel even een e-mail naar info@orthodontistzwolle.nl of bel na de vakantie voor een afspraak.

  Losse spalk:
  Is het spalkje achter je tanden los? Probeer een afspraak bij je tandarts te maken om deze zo snel mogelijk vast te zetten. Ook kan je een mail sturen naar info@orthodontistzwolle.nl om een afspraak te maken of bel na de vakantie voor een afspraak.

  Klacht aan Forsus of Biobitecorrector:
  Zit de Forsus los, probeer dan het draad in de onderkaak door te knippen. Je kunt dan het draad eruit halen. Aan de bovenkant kun je ook de draadjes losknippen, zodat je uit de band kunt halen. Bij de biobitecorrector heb je een inbussleuteltje gekregen. Deze kun je gebruiken om de biobitecorrector los te maken. Stuur een e-mail naar info@orthodontistzwolle.nl of bel na de vakantie naar de praktijk om een afspraak te maken.

  Dienstdoende orthodontist
  Kom je er met bovenstaande tips niet uit, of heb je klachten die niet kunnen wachten tot na de vakantie neem dan contact op met de praktijk voor de contactgegevens van de dienstdoende orthodontist.

 • Mededelingen

  Wachtlijst
  Op dit moment bedraagt de lengte van de wachtlijst voor tieners circa 10 á 11 maanden. De wachtlijst voor volwassenen (18+) bedraagt circa 2 jaar.
  Een spoedconsult kan op indicatie van uw tandarts binnen 3 maanden plaatsvinden.

  Vakantiesluiting

  In verband met de herfstvakantie is onze praktijk gesloten van vrijdag 15 oktober t/m zondag 24 oktober. Kijk op onze EHBO pagina wat te doen in geval van spoed.