Invisalign

 • Invisalign

  Een Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van transparante en uitneembare hoesjes (aligners) die om de 2 weken vervangen worden door een nieuwe set. Elke aligner is op maat gemaakt, alleen voor uw gebit. Telkens wanneer u een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal uw gebit geleidelijk verschuiven; stapje voor stapje, week na week, naar de gewenste positie.

  Uitgebreid onderzoek

  Mocht u na de intake besluiten over te gaan tot behandeling middels Invisalign maken we met u een afspraak voor een ‘uitgebreid onderzoek’.
  Tijdens het uitgebreide onderzoek wordt er een gezondheidsvragenlijst met u doorgenomen, er worden röntgenfoto’s, foto’s en een scan gemaakt. De duur van de afspraak is ongeveer 45 minuten.

  Bespreken

  De gemaakte scan en foto’s worden doorgestuurd naar Invisalign (USA). Na twee weken ligt het behandelplan en 3D reconstructie voor u klaar. Mw. Veldhuijzen van Zanten zal dit behandelplan met u bespreken.

  Plaatsen Invisalign aligners

  Als u beiden akkoord gaat met het behandelplan worden de Invisalign aligners voor u op maat vervaardigd. Het is voor ons lastig in te schatten wanneer de aligners binnen komen, daarom bellen wij u bij ontvangst van de aligners om een afspraak in te plannen.

  Controles

  Na het plaatsen van de aligners zien wij u regelmatig voor controle. De frequentie van de controles verschilt per patiënt en type Invisalign behandeling, maar dit is doorgaans om de 8 weken. Een controlebezoek neemt 15 tot 30 minuten in beslag. Soms moet er een langere afspraak ingepland worden, bijvoorbeeld voor het plaatsen van attachments of om een scan te maken voor een refinement. U wordt hier van tevoren over geïnformeerd.

  Refinement

  Soms wordt het gewenste resultaat na de eerste set aligners niet direct bereikt of moeten er nog kleine aanpassingen gedaan worden. Er wordt dan een nieuwe scan vervaardigd t.b.v. een nieuwe set aligners; een refinement.

  Voordelen van een Invisalign behandeling op een rij:

  – de aligners zijn nagenoeg onzichtbaar en daardoor esthetisch aantrekkelijk
  – u kunt de aligners uitnemen bij het eten, sporten of bijzondere gelegenheden
  – een aligner is van relatief zacht kunststof en bevat geen metalen onderdelen die in uw mond kunnen prikken
  – doordat de aligners uitneembaar zijn kunt u uw mondhygiëne beter op peil houden
  – door de 3D reconstructie kunt u vooraf het te verwachten eindresultaat al zien
  – wij zijn een Invisalign ‘Platinum Elite’ provider en maken gebruik van een iTero mondscanner om zo een optimale behandeling te garanderen.

  Terug naar de verschillende behandelingen

 • Mededelingen

  Wachtlijst
  Op dit moment bedraagt de lengte van de wachtlijst 8 á 9 maanden.
  Een spoedconsult kan binnen 3 maanden plaatsvinden.

  Vakantiesluiting
  Onze praktijk is gesloten van donderdag 24 oktober t/m zondag 3 november i.v.m. de herfstvakantie. Kijk op onze EHBO pagina wat te doen in geval van spoed.