Invisalign

Invisalign

Een Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van transparante en uitneembare hoesjes (aligners) die u zelf elke week vervangt door een nieuwe set. Elke aligner is op maat gemaakt, alleen voor uw gebit. Telkens wanneer u een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal uw gebit geleidelijk verschuiven; stapje voor stapje, week na week, naar de gewenste positie.

Controles

Na het plaatsen van de aligners zien wij u regelmatig voor controle. De frequentie van de controles verschilt per patiënt en type Invisalign behandeling, maar dit is doorgaans om de 8 weken. Een controlebezoek neemt 15 tot 30 minuten in beslag. Soms moet er een langere afspraak ingepland worden, bijvoorbeeld voor het plaatsen van attachments of om een scan te maken voor een refinement. U wordt hier van tevoren over geïnformeerd.

Refinement

Soms wordt het gewenste resultaat na de eerste set aligners niet direct bereikt of moeten er nog kleine aanpassingen gedaan worden. Er wordt dan een nieuwe scan vervaardigd t.b.v. een nieuwe set aligners; een refinement.

Voordelen van een Invisalign behandeling op een rij:

– de aligners zijn nagenoeg onzichtbaar en daardoor esthetisch aantrekkelijk
– u kunt de aligners uitnemen bij het eten, sporten of bijzondere gelegenheden
– een aligner is van relatief zacht kunststof en bevat geen metalen onderdelen die in uw mond kunnen prikken
– doordat de aligners uitneembaar zijn kunt u uw mondhygiëne beter op peil houden
– door de 3D reconstructie kunt u vooraf het te verwachten eindresultaat al zien
– wij zijn een Invisalign Diamond provider en maken gebruik van een iTero mondscanner om zo een optimale behandeling te garanderen