TAD (ortho-implantaat)

 • TAD Ortho-implantaat

  Voor het krijgen van mooie rechte tanden is het in sommige gevallen nodig TAD’s (Temporary Anchorage Devices) te gebruiken. Een TAD wordt geplaatst door de MKA-chirurg.

  TAD’s, die wij ook wel ortho-implantaten noemen, zijn kleine schroefjes van ongeveer 8 mm lang en zijn van titanium gemaakt. TAD’s zorgen voor een vast ankerpunt waar kracht vandaan kan komen, waardoor het mogelijk is iedere specifieke tand op de juiste plek te zetten zonder dat de rest van de tanden worden verschoven. Ze kunnen op verschillende plekken in de mond worden geplaatst, afhankelijk van je eigen situatie. Tijdens het plaatsen van een TAD kun je een lichte druk voelen, maar het doet geen pijn omdat ze op een plek in de mond worden geplaatst waar geen zenuwen zitten.

  Het toepassen van TAD’s is effectief en levert resultaten op die bij een gewone behandeling niet behaald kunnen worden. Een bijkomend voordeel; door gebruik te maken van TAD’s hoef je minder lang een beugel te dragen!

  Terug naar de verschillende behandelingen

 • Mededelingen

  Wachtlijst
  Op dit moment bedraagt de lengte van de wachtlijst voor tieners circa 10 á 11 maanden. De wachtlijst voor volwassenen (18+) bedraagt circa 2 jaar.
  Een spoedconsult kan op indicatie van uw tandarts binnen 3 maanden plaatsvinden.

  Vakantiesluiting

  In verband met de herfstvakantie is onze praktijk gesloten van vrijdag 15 oktober t/m zondag 24 oktober. Kijk op onze EHBO pagina wat te doen in geval van spoed.